به گزارش پایگاه خبری وزارت راه و شهرسازی (چهارمحال و بختیاری)، خدایار باقری مدیرکل راه و شهرسازی استان چهارمحال و بختیاری گفت: با پیگیریهای انجام شده ۲۲ هزار و ۶۰۰ میلیارد ریال اوراق مالی اسلامی برای استان تخصیص یافت که از این میزان تاکنون ۱۸ هزار میلیارد ریال جذب شده است.
باقری افزود: افزون بر این، از محل اعتبارات ماده ۵۶ نیز تاکنون هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال جذب شده است و تلاش میشود تا پایان سال مالی هزار و ۶۰۰ تا هزار و ۷۰۰ میلیارد ریال دیگر نیز جذب شود.
وی اظهار داشت: این میزان اعتبار جذب شده برای سرعتبخشی در روند اجرای ۱۱ پروژه راهسازی و پروژه راهآهن مبارکه – سفیددشت - شهرکرد هزینه میشود.
انعقاد قرار داد عملیات ریلگذاری راهآهن
مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری با اشاره به اینکه برای پروژه راهآهن مبارکه – سفید دشت – شهرکرد از محل قانون بودجه امسال سه هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال اعتبار پیشبینی شده بود گفت: تاکنون برای این پروژه پیشران ریلی در استان چهار هزار و ۴۰ میلیارد ریال از محل اوراق اسلامی و همچنین چهار هزار میلیارد ریال نیز از محل استیجازه صندوق توسعه ملی اعتبار در نظر گرفته شده که بخشی از آن تخصیص داده شده است.
وی با اشاره به پیشرفت فیزیکی ۷۸ درصدی راه آهن مبارکه – سفید دشت – شهرکرد در بخش زیرسازی و ۲۵ درصد در بخش ایستگاهها افزود: با توجه به انعقاد قرارداد ریلگذاری تلاش میشود عملیات ریلگذاری این خط ریلی از مرداد سال آینده از ایستگاه شهرکرد به سمت مبارکه آغاز شود.
باقری با بیان اینکه بهرهبرداری از پروژه راهآهن مبارکه – سفید دشت – شهرکرد به ۴۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز دارد افزود: با تخصیص به موقع این اعتبار و با توجه به اینکه به لحاظ اجرایی همه چیز آماده است، انتظار میرود چهارمحال و بختیاری در سال ۱۴۰۵ به خط ریلی متصل شود.
به گفته باقری، براساس برنامهریزی انجام شده برای سال ۱۴۰۴ معادل ۸۵ هزار میلیارد ریال اعتبار برای اجرای پروژههای راه آهن و راهسازی در استان پیشبینی شده است که در صورت تامین این اعتبار روند اجرای این پروژهها سرعت میگیرد.
۸۰ هزار میلیارد ریال برای پروژه شهرکرد – مسجد سلیمان
باقری با اشاره به اهمیت پروژه راهسازی محور شهرکرد – مسجد سلیمان گفت: برای بهرهبرداری از این پروژه ۸۰ هزار میلیارد ریال اعتبار نیاز است.
وی در خصوص جاده شهرکرد – شلمزار اضافه کرد: تلاش میشود بخشی از این جاده ارتباطی از محل اعتبارات تخصیصی امسال و همچنین سال آینده و ماده ۵۶ تا شهریور ۱۴۰۴ به بهرهبرداری برسد، البته در محور شهرکرد – شلمزار چهار زیرگذر وجود دارد که باقی میماند و نیاز به تامین اعتبار است.
مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری در خصوص محور فارسان – دشتک نیز گفت: برای اجرای این پروژه ۱۵ تا ۲۰ هزار میلیارد ریال نیاز است که تلاش میشود تا شهریور آینده لانینگ تونل این پروژه به بهرهبرداری برسد.
تزریق ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال به پروژه نهضت ملی مسکن
مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری با اشاره به میانگین ۴۰ درصدی پیشرفت فیزیکی پروژه نهضت ملی مسکن در این استان گفت: برای سرعت بخشی در روند اجرای پروژههای نهضت ملی مسکن در استان ۲ هزار و ۸۰۰ میلیارد ریال از صندوق ملی مسکن برای تامین آورده مردم استان استقراض شده است.
باقری با بیان اینکه پروژه نهضت ملی مسکن در ۳۶ شهر چهارمحال و بختیاری آغاز شده است افزود: در زمان حاضر پروژه نهضت ملی مسکن در ۲۱ شهر استان عملیاتی شده است و در هفت شهر مشکل تامین زمین وجود دارد.
وی ادامه داد: بر این اساس تا آذر ۱۴۰۲ برای ۲۳ هزار و ۱۹۱ متقاضی و تا ۱۰ بهمن ۱۴۰۳ برای ۳۴ هزار و ۷۰۷ متقاضی قرارداد معرفی به بانک منعقد شده است.
باقری در خصوص مسکن حمایتی اضافه کرد: پیشرفت فیزیکی پروژههای مسکن حمایتی ۴۰ تا ۴۵ درصد است و تاکنون ۶۰ هزار میلیارد ریال نیز در این بخش هزینه شده است.
مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری با تاکید بر اینکه هیچ یارانهای به نهضت ملی مسکن اختصاص داده نمیشود افزود: افزایش قیمت مصالح ساختمانی بر روی قیمت تمامشده مسکن در طرح نهضت ملی تاثیر دارد.
واگذاری بیش از یک هزار قطعه زمین در بخش جوانی جمعیت
باقری در خصوص آخرین وضعیت واگذاری زمین در طرح حمایت از خانواده و جوانی جمعیت گفت: ۱۶ هزار و ۴۵۴ نفر در این طرح ثبتنام کردهاند که تاکنون به هزار و ۸۰۵ نفر زمین اختصاص داده شده است.
وی افزود: کمبود زمین با توجه به شرایط توپوگرافی کوهستانی چهارمحال و بختیاری از مهمترین مشکلات در بخش نهضت ملی مسکن است.
هرگونه خرید و فروش نهضت ملی مسکن؛ ممنوع
مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری با توجه به در نظر گرفتن امتیازهای ویژه برای دهکهای یک تا چهار در نهضت ملی مسکن گفت: براساس قانون هرگونه خرید و فروش امتیاز در نهضت ملی مسکن ممنوع است.
وی با اشاره به اجرای طرح جامع شهرکرد پس از۲۰ سال گفت: با اجرای این طرح محدوده شهری شهرکرد با افزایش ۳۵۰ هکتار به چهار هزار و ۷۳۸ هکتار رسید.
مدیرکل راه و شهرسازی چهارمحال و بختیاری افزود: عقد قرارداد اجرای طرح تفصیلی فرخشهر، بروجن و سامان و الحاق ۳۷۸ هکتار به محدوده ۱۰ شهر این استان انجام شده است.
شناسایی هزار و ۹۱۷ هکتار بافت فرسوده
وی مساحت بافت فرسوده چهارمحال و بختیاری را هزار و ۹۱۷ هکتار در ۲۲ شهر اعلام کرد و افزود: از این میزان هزار و ۳۷۰ هکتار بافت فرسوده میانی، ۵۹۱ هکتار سکونتگاه غیررسمی و ۱۱۳ هکتار بافت تاریخی است.
۱۹ هزار میلیارد ریال مطالبات پیمانکاران
باقری یادآور شد: ۱۹ هزار میلیارد ریال میزان مطالبات پیمانکاران در پروژههای راهسازی و نهضت ملی در چهارمحال و بختیاری است.
وی یادآور شد: از این مطالبات ۱۰ هزار میلیارد ریال مربوط به بخش راهسازی و ۹هزار میلیارد ریال مربوط به بخش نهضت ملی مسکن است.
افتتاح ۲۵ هزار میلیارد ریال در دهه فجر
باقری یادآور شد: افزون بر این عملیات اجرایی تعدادی پروژه در بخش راهسازی نیز در دهه فجر آغاز میشود.
وی باند دوم محور کیان به طاقانک، سه کیلومتر از محور شهرکرد به شلمزار، سه کیلومتر از محور فرخشهر به خراجی، ۶ کیلومتر از محور بن به داران در محدوده لارک به شیخشبان، ۶ کیلومتر از باند دوم سراهی کوشکی به قرح، تقاطع غیرهمسطح هفشجان و کنارگذر سامان را از جمله پروژههای آماده افتتاح در دهه فجر عنوان کرد.